iexplore.exe – Alkalmazáshiba

iexplore.exe – Alkalmazáshiba
A “0x7c9105f8” címen található utasítás a “0x01c90010” memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read.
A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.

Érthetetlen, értelmezhetetlen hibaüzenet. Akkor dobta fel ezt a kezem közé került Windows XP, amikor bezárta a felhasználó az Internet Explorer-t. Minden alkalommal. Bár a munkát ez nem zavarta, de valljuk meg, azért elég idegesítő.

Elsőre memóriahibára gyanakodtam, és ez be is jött. A memteszt csak úgy piroslott a sok hibás művelettől. (Na jó, annyira sok nem volt, de ötven felett azért már elég problémás a dolog.)

RAM csere után teszt, és semmi nem változott! Ugyanúgy kiírta a hibát kilépéskor. Jöhetett a HijackThis, de pár kisebb vackot leszámítva semmi problémás nem volt a gépen.

Na, ezután indítottam a Google-t, és rövidesen találtam is egy tippet a megoldásra vonatkozóan. A fórumban azt írták, hogy minden bizonnyal valamilyen IE beépülő modul okozza a hibát. Megnéztem, és túl sok minden nem volt benne, csupán egy Google Toolbar futott, s azért a biztonság kedvéért azt kikapcsoltam.

Kiléptem a böngészőből és ismét a hibaüzenet fogadott, de adtam még egy esélyt neki. Újra elindítottam, majd ismét kiléptem belőle. Simán. Soha többé nem jött elő a hiba, úgyhogy egy mozdulattal uninstalláltam is a cuccot.

Tanulságképpen talán azt tudnám hozzáfűzni, hogy bizony nem csak az ártó szándékú programok (vírus, spyware, adware, stb.) okoznak időnként galibát, hanem a legálisan futó, hasznos szoftverek is!

2 comments for “iexplore.exe – Alkalmazáshiba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .