Vadiúj gép és mégsem indul

Tök ideges vagyok még mindig, pedig eltelt már egy kis idő azóta, amióta az a dög megszívatott! Le kell írnom a sztorit, hátha az lenyugtat egy kicsit.

Történt, hogy egy új gépet kellett összerakni és mivel nem volt itt a kollégám, aki ezeket a feladatokat el szokta végezni, ezért magam álltam neki, mivel kíváncsi voltam a Gigabyte alaplapra működés közben.

Na de ha már az egyik alkatrészt említettem, hát lássuk mikből is állt ez a masinéria:
Alaplap:
Gigabyte P35 DS3L
Proci:
Intel Core 2 Duo E4500
Memória:
2x 1GB DDRII 800MHz Kingmax
Videokártya:
Asus NVidia 8400GS
Vinyó:
250GB WD SATAII 16MB
DVD:
NEC 7170
Ház:
Mercury KM82 Ivory 450W

Az alkatrészekből szépen, annak rendje és módja szerint összeraktam a gépet, ami szépen kussban maradt a bekapcsoláskor. Megnéztem minden kábelt, bekúsztam az asztal alá, hogy van-e a konnektorban ménkű, de hibát nem találtam. Volt áram és jónak tűnt minden.

Gondoltam elég ótvaros ez a Mercury ház ahhoz, hogy gagyi legyen a tápja, biztos az döglött be. Mivel volt még a boltban pár hasonló, gondoltam kiszedem egyikből, átteszem ebbe a gépbe, a rosszat meg abba, és mehet is vissza gariba. Ez az út azonban nem volt járható, mivel az összes házban 350-es táp volt, és azokat mégsem tehettem a 450-es helyébe. 🙂

Levettem hát a polcról egy minőségi tápegységet, és beépítettem a gépbe, hogy kiderüljön azzal van-e a gond. Hát nem azzal volt… Hiába kapcsoltam ugyanis be, továbbra sem adott semmi életjelet a cucc.

Gondoltam biztos hülye vagyok és valamit rosszul kötöttem be, ezért szépen lehuzigáltam a kábeleket az alaplapról és egyesével csatlakoztattam őket újra. Meg is lett a bűnös, mégpedig az egyik előlapi USB csatlakozósor “személyében”.

Megnéztem alaposan az alaplap kézikönyvét és hiába csináltam már ezerszer, azért leellenőriztem, hogy jó sorrendben dugászoltam-e rá a csatlakozókat. “Természetesen” nem hibáztam!

Ezek után végigkövettem a kábelt és mérgemben letéptem (na jó, csupán erőszakos módon – kárt nem okozva – leszereltem) a ház előlapját. Leszereltem és majdnem beleköptem, ugyanis ez az sz@r (mármint a ház) volt ami szívatott. Kiderült, hogy az egyik USB csatlakozósort rosszul tették rá, mivel egy csatlakozónyival elcsúszott az összeszerelő ember keze (vagy a gép). Így a négy érintkezőből hármon volt csatlakozó, csak nem a megfelelő színű, és egy csati pedig a levegőben lógott.

Ezek után azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha nem akar szívni mint én, akkor a fent nevezett gyártót (legalábbis a házait) kerülje el messzire!

VD

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 9 =