A beépített Rendszergazda fiók engedélyezése Windows 7-ben

A Windows 7 (mint a korábbi rendszerek) tartalmaz egy beépített rendszergazdai fiókot, ám ez a fiók alapértelmezésben le van tiltva (ugyanúgy, mint a beépített vendég fiók), de természetesen engedélyezheted. Erre három lehetőséged is van.

Az egyik lehetőség:

  • menj a Start menü » Számítógép (Computer)-re  jobb klikk Kezelés (Manage) ablakhoz. A bal oldalon válaszd a Rendszereszközök (System Tools) » Helyi felhasználók és csoportok (Local Users and Groups) » Felhasználók (Users) pontot. A jobb oldalon kattints jobb gombbal a Rendszergazda (Administrator) » Tulajdonságok (Properties), és vedd ki a pipát az A fiók le van tiltva (Account is disabled) előtti jelölőnégyzetből.

A másik lehetőség:

  • a Start Menü keresőjébe írd be, hogy secpol.msc és nyomj Enter-t. A megjelenő Helyi biztonsági házirend (Local Security Policy) ablak bal oldalán menj a Helyi házirend (Local Policies) » Biztonsági beállítások (Security Options) ponthoz. A jobb oldalon keresd meg a Fiókok: A rendszergazdai fiók állapota (Accounts: Administrator account status) szöveget, és kattints rá duplán, majd válaszd az Engedélyezve (Enabled) lehetőséget.Itt rögtön át is nevezheted a fiókot a Fiókok: A rendszergazdai fiók átnevezése (Accounts: Rename administrator account) pontnál (ezt a nevet a felhasználói fiókoknál módosíthatod, és akkor az a név jelenik meg bejelentkezéskor). Ezután menj a Felhasználói fiókok-hoz (User Account Control), és változtasd meg a Rendszergazda (Administrator) fiók jelszavát (és a nevét, ha akarod, mert az itt beállított név jelenik meg a bejelentkező képernyőn), és újraindítás után megjelenik a  Rendszergazda (Administrator) felhasználó is. Ugyanígy engedélyezheted a beépített Vendég (Guest) fiókot is, ha szükséged van rá.

A harmadik lehetőség:

  • a Start menü keresőjébe írd be, hogy cmd, a keresési eredményeknél megjelenő cmd-re kattints jobb gombbal és válaszd a Futtatás rendszergazdaként (Run as Administrator) parancsot. A megjelenő Parancssor (Command Prompt) ablakába írd be a következő szöveget: net user administrator /active:yes és nyomj Enter-t.

51 comments for “A beépített Rendszergazda fiók engedélyezése Windows 7-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − tizenhat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .