A Windows kereső letiltása

Először is tisztázzuk: A kereső, vagy más néven Windows Search jó dolog!
Ha megfelelően erős számítógépre telepítjük kedvenc Windows rendszerünket, akkor nagyon hasznos tud lenni a szétszórt dokumentumok megtalálásában.
Amennyiben azonban gyenge és ezáltal lassú hardverrel bírunk csupán, és erre telepítettük fel a Windows 7-et, avagy problémákat generál a searchprotocolhost.exe, esetleg úgy érezzük hogy nincs rá szükségünk, akkor pár kattintással le tudjuk tiltani ezt az összetevőt.

Ehhez a Start Menü keresőmezőjébe, vagy a Futtatás menüpontra való kattintás után felbukkanó Futtatás ablakba írjuk be, hogy services.msc , majd üssük le az Enter billentyűt. A felbukkanó Szolgáltatások ablakban látható folyamatok közül keressük ki a Windows Search nevűt, majd dupla kattintással nyissuk meg a Tulajdonságait.
Itt kattintsunk a megnyíló ablak közepén található Leállítás gombra, majd miután pár másodperc elteltével sikeresen leállt a  folyamat, a gomb felett levő, Indítás típusa feliratú legördülő mezőben válasszuk ki a Letiltva lehetőséget.
Ezután kattintsunk az OK gombra és zárjuk be a megnyitott ablakokat.

Ha minden megvan, akkor a searchprotocolhost, vagyis a Windows kereső nem fut már a háttérben és a következő rendszerindításkor sem fog elindulni, így pedig nem lassítja tovább a gépet.

Amennyiben később meggondolnánk magunkat, akkor a szolgáltatást ismét elindíthatjuk ugyanott, ahol kikapcsoltuk, csupán az Indítás gombot kell választani a Leállítás helyett és az indítás típusát Automatikusra állítani Letiltva helyett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .