64 bites Win7 alatt nem indul az abevjava

A címben említett csodálatos programot sokan szidják, kevesebben dicsérik, de az biztos, hogy rengetegen használják. Én is feltelepítettem már néhány gépre, így meglepett, hogy a mai, hibamentes telepítés után az asztali parancsikonra kattintva egyszerűen nem indult. Egy pillanatra villant csak fel egy DOS ablak, ami arról informált, hogy nem tudja értelmezni a JAVA parancsot. (Az abevjava_start programot a saját mappájából indítva viszont működött.)

A probléma csak 64 bites Windows alatt jött elő, s az volt az oka, hogy az APEH csodás programja nem találta a Program Files alatt a feltelepített JAVA futtatókörnyezetet, mivel ő a Program Files mappában kereste, míg 64 bites Windows alatt ez a Program Files (x86) nevűben van.

A megoldás pedig a következő:
Start MenüSzámítógépJobb KlikkTulajdonságokSpeciális rendszerbeállításokSpeciális fül – Környezeti változók gomb – RendszerváltozókPath  Szerkesztés gomb.

változó értéke sor végére ezt kell beírni:   ;C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\
(A pontosvessző is kell!)

Ezután le kell okézni a megnyitott ablakok mindegyikét, és ha jól csináltuk, akkor máris működik az asztali, illetve a Start menüben levő parancsikon.

 

38 comments for “64 bites Win7 alatt nem indul az abevjava

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

12 − 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .