UltraSzopó – ASRock Wolfdale1333-D667

Komolyan mondom nap nem telhet el anélkül, hogy ne szívatna meg valami úgy, hogy az életem megunjam/feladjam/megkérdőjelezzem, de legalábbis szétverném az egész számítógépnek nevezett sz**t amit épp az előbb raktam össze vacsiúj stuffokból; mégsem megy. Végül is minek menne…

Talán a konfiguráció nem is érdekes, legyen annyi elég hogy igencsak minimalista. A lehető legjobbat a lehető legkevesebb pénzből. Lehetetlen küldetés, de azért megpróbáltam. Így esett a választás az Asrock Wolfdale1333-d667 lapra. Öreg hiba volt.

Mint az ismeretes, butított okosság a gyártó összes lapja és az IT-ben amúgy is igen jól érvényesülő “olcsó húsnak híg a leve” itt különösen kiütközött. A hiba: az igen pompás integrált HD AUDIO (assszttaaaa ) 8.1 zsilliárd csatornás hangkártya a szűz XP-n, saját gyártói driver CD-jéről felrakott meghajtóprogrammal nem hajlandó megszólalni. Nem esünk pánikba… mondom: nem először látunk csodát; legfrissebb driver netről le, telepít, semmi. O.o WTF? Na nézzük az eszközkezelőt. A látvány gyönyörű: az installált hangkari felkiáltójeles eszköz. Oké, no para, my beeed. El kellett volna előbb távolítani. Mind1, tegyük meg most, kijelöl, delete. Anyááád; MegMarad. Nakkor jobb-klikk-töröl; Anyááád, ez még mindig él. Akkor Uninstall! Végig megy, szokásos hiba történik az eltávolítás sikeresen megtörtént. Az eszköz meg ugyanúgy felkiáltójelesen vigyorog. Na jó. Legyünk okosak. Újraindítás, csökkentett mód, delete, semmi. LoooL… asszem elárulhatom, hogy itt azért már nem volt természetes a mosolyom.

Nem hittem volna, hogy egy hangkártya telepítéséhez segítségért kell kiáltani, de mégis: Gúúúúúgliiiii és juhé. Megoldás mint annyiszor, most is van és ha valaki szintén megpróbálta a most következő 1. lépés végrehajtása nélkül telepíteni, akkor asszem most inkább kezdjen a bónusz lépéssekkel és csak aztán vágja a 20 kilós samut a gép közepébe.

Driver CD mint apáca: szűz és érintetlen.

1. Vezérlőpult/Rendszer/Eszközök – Microsoft UAA BUS illesztőprogramot letiltani
2. CD betesz
3. Install
4. UAA bus visszacsinál
5. Tesztel, örül

Vigaszágon:

1. Futtatás/regedit
2. Kikeres: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum
3. HDaudio kulcs egészét törölni
4. Újraindít
5. Most próbálkozik, ahogy a kutya is szokott

Jó mulatást, izé, idő múlatást.

– kiskex –

.

2 comments for “UltraSzopó – ASRock Wolfdale1333-D667

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 + 15 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .