A Windows 7 CD/DVD hibával nem akar feltelepedni

Több mint két órám ráment, és már szinte az összes alkatrészt kicseréltem a gépben csak azért, mert a Windows telepítő ezt írta ki (miután extrém lassan eljutott odáig, hogy bármit is kiírjon):
Egy CD/DVD- meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, ill. USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most.

Mint végül kiderült, nem hardverhiba volt, hanem a telepítő médium volt hibás. Hogy jobban érthető legyek: a gyári Windows 7 DVD sérült, s ezért nem volt hajlandó elindulni rendesen a telepítő. 🙁

8 comments for “A Windows 7 CD/DVD hibával nem akar feltelepedni

 1. 2013. december 29. vasárnap at 13:09

  Sziasztok!
  Nekem egy PIII-as AMD-s gépre adja ki az üzenetet win7 telepítése alatt, ahol az 1GB RAM adott az x86 verzióhoz…
  Az eszközillesztőt hogyan keressem meg? Próbáltam feltelepített windows-ból, internetről, és telepítő CD-ill. DVD-ről…

 2. 2013. december 30. hétfő at 14:22

  PIII ? Nem lehet, hogy az a gond?
  Ha nem, akkor az eszközillesztőt a gyártó honlapján találod, vagy az eszközhöz adott lemezen.

 3. Bumby
  2014. március 8. szombat at 16:26

  (Copy-Paste egy másik oldalról)
  A hibát sokan a merevlemez környékén, a RAID és AHCI beállításainál gyanítják, de ezek állítgatása tudtommal még nem vezetett sikerrel, mert a hibát az USB vezérlő okozza, leginkább azóta, hogy mindenbe kezdtek elterjedni az USB 3-as csatlakozók.

  Megoldás: Első körben dugjuk más USB portra az eszközt, néha elég volt ennyi. Ha nem jártunk sikerrel, akkor lépjünk be a BIOS-ba és az USB beállításoknál tiltsuk le az USB 3-at. Ez előfordul,hogy nincs értelemszerűen kiírva, de az XHCI-nél kell keresni. (Ha rámegyünk valami beállításra, akkor minden BIOS a képernyő valamelyik részén pár soros leírást ad az adott menüpontról, keressük az USB 3-ról szólókat).

  Ment és kilép. Újra bootolunk az eszközről és sikeres telepítés után, de még a driverek installálása előtt, engedélyezzük vissza az USB 3-at.

 4. Bumby
  2014. március 8. szombat at 16:47

  Nekem a másik USB portba való átdugás segített.
  A BIOS-ban viszont nem volt semmilyen USB vagy Winchester kezelési mód. Nem engedett semmit sem állítani. (Illetve csak alig valamit)

 5. 2014. március 9. vasárnap at 20:39

  Köszi a kiegészítést!

 6. Fafej
  2015. január 30. péntek at 14:45

  Szevasztok!

  Nekem egyik megoldás se segített. Helyesebben ha át dugom a DVD meghajtót másik portra az alaplapon a hiba ugyan az. USB3 tiltásra pedig nálam sincs mód. Valakinek valami épkézláb ötlete a megoldásra?

 7. Miskolczy József
  2016. április 30. szombat at 23:07

  ASUS X501A laptopon szívtam meg ugyanezt a problémát (a felragasztott (reklám)matricáján is boldogan hirdeti, hogy ő bizony USB 3.0-as) – szokás szerint se külső DVD-ről (vékony laptop a drágám, nincs belső optikai eszköze), de természetesen telepítő pendrive-ról se indult, mindet a CD/DVD hiányzó meghajtóprogramjára hivatkozva hessegette el.
  BIOS-ban IDE kezelési módra nem lehet átállítani (volt ilyen tipp is) USB 3 letiltás sem lehetséges, DE az USB rovatban volt egy XHCI nevű menüpont, amit Auto/Enable/Disable módokra lehet állítani. Amikor az alapértelmezett Enable helyett az AUTO módot jelöltem be, a BIOS mentése utáni újraindulást követően s z a b á l y o s a n indult (pendrive-ról) a telepítő.

 8. Fehér Mátyás
  2016. június 26. vasárnap at 17:02

  Sziasztok!

  Nekem is cd/dvd ilelsztúvel állt meg rögtön asz elején, mivel minden portom USB3 és nincs belső optikai meghajtó, van ötletetek hogy tudom felrakni? Biosban sem enged semmit átállítani ami hasznos lenne

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .