A Windows 7 CD/DVD hibával nem akar feltelepedni

Több mint két órám ráment, és már szinte az összes alkatrészt kicseréltem a gépben csak azért, mert a Windows telepítő ezt írta ki (miután extrém lassan eljutott odáig, hogy bármit is kiírjon):
Egy CD/DVD- meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, ill. USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most.

Mint végül kiderült, nem hardverhiba volt, hanem a telepítő médium volt hibás. Hogy jobban érthető legyek: a gyári Windows 7 DVD sérült, s ezért nem volt hajlandó elindulni rendesen a telepítő. 🙁

8 comments for “A Windows 7 CD/DVD hibával nem akar feltelepedni

 1. 2013. december 29. vasárnap at 13:09

  Sziasztok!
  Nekem egy PIII-as AMD-s gépre adja ki az üzenetet win7 telepítése alatt, ahol az 1GB RAM adott az x86 verzióhoz…
  Az eszközillesztőt hogyan keressem meg? Próbáltam feltelepített windows-ból, internetről, és telepítő CD-ill. DVD-ről…

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. 2013. december 30. hétfő at 14:22

  PIII ? Nem lehet, hogy az a gond?
  Ha nem, akkor az eszközillesztőt a gyártó honlapján találod, vagy az eszközhöz adott lemezen.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Bumby
  2014. március 8. szombat at 16:26

  (Copy-Paste egy másik oldalról)
  A hibát sokan a merevlemez környékén, a RAID és AHCI beállításainál gyanítják, de ezek állítgatása tudtommal még nem vezetett sikerrel, mert a hibát az USB vezérlő okozza, leginkább azóta, hogy mindenbe kezdtek elterjedni az USB 3-as csatlakozók.

  Megoldás: Első körben dugjuk más USB portra az eszközt, néha elég volt ennyi. Ha nem jártunk sikerrel, akkor lépjünk be a BIOS-ba és az USB beállításoknál tiltsuk le az USB 3-at. Ez előfordul,hogy nincs értelemszerűen kiírva, de az XHCI-nél kell keresni. (Ha rámegyünk valami beállításra, akkor minden BIOS a képernyő valamelyik részén pár soros leírást ad az adott menüpontról, keressük az USB 3-ról szólókat).

  Ment és kilép. Újra bootolunk az eszközről és sikeres telepítés után, de még a driverek installálása előtt, engedélyezzük vissza az USB 3-at.

  Thumb up 7 Thumb down 0

 4. Bumby
  2014. március 8. szombat at 16:47

  Nekem a másik USB portba való átdugás segített.
  A BIOS-ban viszont nem volt semmilyen USB vagy Winchester kezelési mód. Nem engedett semmit sem állítani. (Illetve csak alig valamit)

  Thumb up 1 Thumb down 0

 5. 2014. március 9. vasárnap at 20:39

  Köszi a kiegészítést!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Fafej
  2015. január 30. péntek at 14:45

  Szevasztok!

  Nekem egyik megoldás se segített. Helyesebben ha át dugom a DVD meghajtót másik portra az alaplapon a hiba ugyan az. USB3 tiltásra pedig nálam sincs mód. Valakinek valami épkézláb ötlete a megoldásra?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Miskolczy József
  2016. április 30. szombat at 23:07

  ASUS X501A laptopon szívtam meg ugyanezt a problémát (a felragasztott (reklám)matricáján is boldogan hirdeti, hogy ő bizony USB 3.0-as) – szokás szerint se külső DVD-ről (vékony laptop a drágám, nincs belső optikai eszköze), de természetesen telepítő pendrive-ról se indult, mindet a CD/DVD hiányzó meghajtóprogramjára hivatkozva hessegette el.
  BIOS-ban IDE kezelési módra nem lehet átállítani (volt ilyen tipp is) USB 3 letiltás sem lehetséges, DE az USB rovatban volt egy XHCI nevű menüpont, amit Auto/Enable/Disable módokra lehet állítani. Amikor az alapértelmezett Enable helyett az AUTO módot jelöltem be, a BIOS mentése utáni újraindulást követően s z a b á l y o s a n indult (pendrive-ról) a telepítő.

  Thumb up 4 Thumb down 0

 8. Fehér Mátyás
  2016. június 26. vasárnap at 17:02

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 0 Thumb down 3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × kettő =