Outlook 2010 – A melléklet mérete meghaladja a megengedett mértéket.

outlookHa a címben olvasható hibaüzenetet kapjuk, akkor annak az az oka, hogy az Outlook 2010-ben a mellékletek alapértelmezett méretkorlátja 20 MB. Ha ennél nagyobb méretű mellékletet, vagy ennél nagyobb összméretű mellékleteket akarunk csatolni, akkor jön a figyelmeztetés.

tulnagymelleklet
A megoldás annyi, hogy az Outlook bezárása után a registryben (beállításszerkesztő) módosítani kell ezt a beépített korlátot valami nagyobbra. Ehhez a
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences
vagy a
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences
alatt kell létrehozni egy MaximumAttachmentSize nevű DWORD típusú kulcsot, aminek értéke fogja meghatározni a legnagyobb megengedett mellékletméretet.
Ha pl. 30 MB-ra akarjuk emelni, akkor a decimális 30720 értéket kell megadni.

Az Outlook újbóli elindítás után már a megnövelt érték lesz a beállított, így elküldhető a nagyobb méretű melléklet.
Viszont annyit szeretnék hozzáfűzni a dologhoz, hogy bár technikailag lehetséges a korlát megemelése, de nem igazán javasolt. Az email ugyanis nem arra való, hogy ilyen nagy méretű fájlokat küldözgessünk vele (az ilyet inkább töltsük fel valahova), és nem tudhatjuk, hogy a fogadó oldalon milyen méretkorlát van beállítva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

8 − hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .