Batch fájl parancsikonjának kitűzése a Startra Win10-ben

batch-fileAlapesetben bármilyen program parancsikonját ki tudjuk tűzni a Windows 10 csempés Startjára, hogy kéznél legyen, ám egy batch fájlra mutató parancsikon esetében ez nem megy. Megoldás azonban erre is van, csak egy kicsit másként kell létrehozni azt a parancsikont!

Vagyis normál esetben egy parancsfájlra mutató parancsikon tulajdonságainál a Cél mezőben valami ilyesmi van C:\mappaneve\teszt.bat . Ezen a parancsikonon jobb egérgombbal kattintva hiába keressük a Kitűzés a Start menübe lehetőséget, nem lesz ilyen.

Amennyiben azonban a Cél mezőben módosítjuk a hivatkozást ilyen módon: cmd /c “C:\mappaneve\teszt.bat” és utána megnézzük jobb egérgombbal a helyi menüt, akkor bizony ott lesz a keresett Kitűzés a Start menübe lehetőség és tudjuk rögzíteni a csempék között a batch fájlt is.
(Vagyis hát szigorúan véve nem is a batch fájlt tűzzük ki ilyenkor, hanem a cmd.exe parancsot egy kapcsolóval kiegészítve, de a célnak ez pont megfelel. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom − 12 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .