Outlook automatikus kiegészítés fájl exportálása

Egy korábbi bejegyzésben már szó volt a Microsoft Outlook automatikus kiegészítési szolgáltatásáról, illetve az általa tárolt nevek másolásáról, importálásáról. Ebben az írásban szó volt arról, hogy a régi Outlook verziók NK2 kiterjesztésű fájlját miként lehet az újabb verziókba importálni. Az viszont ezidáig rejtély maradt, hogy mit lehet tenni újabb verziók közti váltás, esetleg új PST fájl nyitása esetén. Ezt fogom most pótolni.

Mert bizony továbbra is van olyan fájl a mappaszerkezet alján, amelyben az automatikus kiegészítés szolgáltatás által tárolt nevek megtalálhatók. Ez a fájl a Users\FELHASZNÁLÓNÉV\AppData\Local\Microsoft\Outlook\RoamCache mappában van és Stream_Autocomplete_ néven kezdődik, majd a _ jel után egy csomó hexadecimális karakter (betűk és számok kombinációja) szerepel. A fájl .dat kiterjesztésű. Ez a fájl tartalmazza tehát a neveket, amiket ki tud egészíteni az Outlook címbeírás közben.

Ahhoz, hogy használni tudjuk az imént megtalált és lementett fájlt, az új gépen, új telepítésnél vagy új PST fájl használatakor célszerű először küldeni kell egy levelet, majd az előző bekezdésben megadott helyen meg kell keresni az újonnan létrejövő Stream_Autocomplete_*****.dat fájlt. Ennél a _ jel után természetesen más hexadecimális karakterek lesznek. A korábban lementett fájlt erre az új névre kell átnevezni, majd felülírni vele az előbb létrejövőt.

Innentől kezdve az Outlook szépen ki fogja egészíteni a címzettek mail címét épp úgy, ahogy az előző rendszerben,telepítésnél vagy PST fájl használatakor tette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .