Robbanás a műhelyben

Tegnap volt egy kis robbanás a műhelyben, s a sztori ide kívánkozik.

Az öcsém hozta be a barátnője gépét, amibe egy DVD írót tettek be, és ugyan először még elindult a rendszer, de mikor újraindították volna, valami elfüstölt benne. Állítólag lenyomta az automatát is és egész kellemetlen büdös szag terjengett az eset után a lakásban. Mivel ezután már nem volt bizodalmuk hozzá, inkább behozta nekem, hogy nézzem meg, mit sikerült tönkretenniük.

Miután leszedtem a gépház oldalát, szemrevételeztem az alaplapot, de nem látszott rajta égés. Ezután tovább vizsgálódtam, és ugyan a DVD írón sem láttam semmi különöset, azért a biztonság kevéért lehúztam mindent eszközt az alaplapról, s csak a tápegység kábelét hagytam rajta.

Következett a bekapcsolás, de se kép, se hang nem volt. Gondoltam, akkor most vagy az alaplap, vagy a tápegység hunyt el, úgyhogy le is szedtem a tápkábelt az alaplapról, és nekiálltam kicsavarozni a házból a tápegységet. Ám amikor mögé kerültem, akkor vettem észre, hogy a hátsó kis kapcsolóval le lett áramtalanítva a táp, és ezért nem indult el az alaplap.

Egy laza mozdulattal gondolkodás nélkül átbillentettem 0-ról 1-re a kapcsolót, majd rögtön ugrottam is egy akkorát, mint a kőszáli kecske, amikor kígyóra lép, ugyanis egy bazi nagy villanás, és férfias robbanó hang kiséretében elfüstölt a tápegység. (Még jó, hogy fémből van a burkolata!)

Áldottam az eszem, hogy lehúztam mindent az alaplapról, mielőtt bekövetkezett a nagy bádábumm. Erősen kétséges ugyanis, hogy bármi túlélte volna ezt a sokkot. Aggódtam is, mert ha az előző büdösödés, ami miatt a kezeim közé került a beteg, hasonló körülmények között keletkezett, akkor nem sok esély maradt az alkatrészek életben maradására.

Emiatt egész meglepő volt, hogy miután kicseréltem a tápegységet, és egyesével visszakötöttem minden eszközt a gépbe, az szó nélkül beindult, és hibamentesen működött tovább. Kistesóméknak tehát szerencséjük volt, és viszonylag olcsón megúszták a számítógép tápegységének kinyiffanását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 + tizenhat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .