Villámcsapás

Most nem egy rejtélyes, vagy különleges hibáról szeretnék szólni, hanem a biztonságról. Hoztak be ugyanis egy gépet a minap, ami nem indult el a bekapcsoláskor. Se kép, se hang, hogy úgy mondjam.

Az már az átvételkor biztos volt, hogy a tápegység tönkrement a számítógépben, mivel a tulajdonos elmesélte, hogy villámcsapás érte a hálózatot. Tönkrement pár TV és egyéb műszaki cikk a lakásban, köztük a számítógép is. Ráadásul, és ez a lényeg, a fia is pár napra kórházba került, mivel a fülén keresztül érte áramütés! Fején volt ugyanis a fülhallgató, amikor az eset történt.

Megmondom őszintén, én ilyesmiről nem hallottam még korábban, de hiszek az ügyfélnek. A srác pedig azóta már kijött a kórházból, ahol csupán megfigyelésre tartották bent pár napig, de jó volna, ha ez intő jel lenne mindenkinek. Ha vihar van, s csapkodnak a villámok, akkor célszerű kihúzni a számítógépet a konnektorból, mégpedig nem csupán a gép, de a saját testi épségünk megóvása érdekében is.

A számítógép egyébként egész jól átvészelte a “sokkot”. A tápegységen kívül a hálózati kártya ment benne tönkre, és a PS/2-es egérport vált használhatatlanná. Az alaplap és a főbb egységek szerencsére megúszták a dolgot.
Érdekes módon félig még a hangfal is megmaradt, ugyanis csak az egyik fele némult el örökre, a másik továbbra is jól szólt. (Persze, azért az ügyfél vett egy másikat helyette, hisz a biztosító úgyis kifizeti az egész kárt! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .