XP telepítési probléma Acer TM5310 laptopra

Adott egy Acer Travelmate 5310 (Linux) laptop. Na, go Win. feltelepítése a feladat! Mivel SATA-s winchesterrel megáldott jószágról van szó, kapásból fogadott egy szívélyes üzenet: Nem található merevlemez. (nem idéztem)
Anyád, hisz ott van! Na reboot. Gondoltam leszedem a gyártó által adott SATA vezérlő drivert. XP be, Boot ,F6 – LOL, kedves XP barátunk csak floppyról képes kezelni a drivert (se pendrive, se CD… 2007-ben!).
Mivel no floppy drive, lehet gondolkodni… Oldjad meg szervizes…

Egyből indult a körtelefon. Osama Bin-t se kereste ennyi kocka, mint a megoldást. Volt szó mindenről, nem részletezem, de akadt két használható verzió:

Az első egy kicsit számomra idegen. Az Nlite nevű progival készítesz egy olyan XP lemezt, amibe beleintegrálod a gyártó által adott drivert.

A második amit mellesleg én is használtam a http://www.driverpacks.net/ oldalról letöltött kis segédprogram. Az elve ugyanaz, de nem a gyártótól kapott drivert teszed bele, hanem azt amit erről az oldalról lehúztál (packs). A beleintegrált driver miatt, a módosított XP telepítő aztán meglátja a HDD-t, és gyönyörűen feltelepedik a rendszer. A részletes munkamenetről most nem szólnék, ha valakinek gondja van, írjon bátran!

U.i.:
THX- G(nlite) & Kari(driverpacks)
Az esetleges tévedésekért, elírásokért felelősséget nem vállalok! 🙂
KÉKhalál legyen veletek…

VD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 + 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .