Ha az optikai egység nem működik rendesen

Előfordul, hogy az optikai egységek egyik pillanatról a másikra nem megfelelően működnek (pl. a DVD lejátszás erősen akadozik), vagy CD/DVD-író programok eltávolítása után a meghajtók nem érhetők el.

Ilyen esetben még nem feltétlenül kell szervizbe vinni a gépet, mivel előfordulhat, hogy a hiba csupán a Windows rendszerben van, és nem a készülék romlott el.

Amennyiben valóban szoftveres a probléma, akkor megoldást jelenthet, ha eltávolítjuk az optikai egységek szűrő-illesztőprogramjait, amik a hibát okozzák. Ehhez először a regisztrációs adatbázis szerkesztőt kell elindítani, mégpedig úgy, hogy a Start menü Futtatás parancsára kattintunk, és a megjelenő párbeszédpanelbe a regedit parancsot gépeljük. Az OK-ra kattintás után el is indul a szerkesztő.

A szerkesztőben az alábbi kulcsot kell megkeresni:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlS etControlClass
{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Ha kiválasztottuk a kulcsot, akkor a jobb oldali ablakban az UpperFilters és a LowerFilters elemet ki kell törölni (Jobb egérgomb és Törlés). Ezután jöhet az újraindítás, és az öröm, hogy sikerült megoldani a problémát!

A kulcsok törlése után előfordulhat, hogy néhány, az optikai eszközt használó program nem, vagy nem megfelelően működik. Ebben az esetben újra kell telepíteni az érintett programokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc + 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .