Ha az optikai egység nem működik rendesen

Előfordul, hogy az optikai egységek egyik pillanatról a másikra nem megfelelően működnek (pl. a DVD lejátszás erősen akadozik), vagy CD/DVD-író programok eltávolítása után a meghajtók nem érhetők el.

Ilyen esetben még nem feltétlenül kell szervizbe vinni a gépet, mivel előfordulhat, hogy a hiba csupán a Windows rendszerben van, és nem a készülék romlott el.

Amennyiben valóban szoftveres a probléma, akkor megoldást jelenthet, ha eltávolítjuk az optikai egységek szűrő-illesztőprogramjait, amik a hibát okozzák. Ehhez először a regisztrációs adatbázis szerkesztőt kell elindítani, mégpedig úgy, hogy a Start menü Futtatás parancsára kattintunk, és a megjelenő párbeszédpanelbe a regedit parancsot gépeljük. Az OK-ra kattintás után el is indul a szerkesztő.

A szerkesztőben az alábbi kulcsot kell megkeresni:
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlS etControlClass
{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Ha kiválasztottuk a kulcsot, akkor a jobb oldali ablakban az UpperFilters és a LowerFilters elemet ki kell törölni (Jobb egérgomb és Törlés). Ezután jöhet az újraindítás, és az öröm, hogy sikerült megoldani a problémát!

A kulcsok törlése után előfordulhat, hogy néhány, az optikai eszközt használó program nem, vagy nem megfelelően működik. Ebben az esetben újra kell telepíteni az érintett programokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 18 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .