Saját billentyűparancsok a Windows-ban

A melóhelyen van egy számítógép, amit legfőképp számlázásra használunk. Ezen beállította az egyik régi kolléga, hogy az F5-bellentyűre a számológép induljon el.

Ez nagyon jó dolog, de pl. a Total Commanderben az F5 a másolás billentyűje, és a számlázóprogramban is egy fontos funkcióé. Ezeket eddig – jobb híján – egérrel működtettük, de gondoltam most kiiktatom ezt a billentyűkombinációt. Na de merre induljak el?

A fórumokon megszokott jótanács – “Google a barátod”!” – itt is célra vezetett, ugyanis nem tartott pár percnél tovább, hogy megtaláljam a megoldást erre problémára, az általam eddig nem használt Windows-os szolgáltatás kikapcsolására.

Mivel jelen esetben egy Windows-os programfile a megnyitott alkalmazás, ezért elég ha a Start menüben jobb kattintással előhozzuk az adott program Tulajdonság lapját. (Egyéb alkalmazáshoz, mappához létre kell hozni egy parancsikont.)

A megnyitott Tulajdonság lapon, a Parancsikon fülön, a Billentyűparancs mezőbe bele kell kattintani és a programhoz rendelt billentyűt megnyomni. Törléshez az ESC gomb a megfelelő választás, ezért én is ezt alkalmaztam.

Miután bezártam a Tulajdonság lapot, máris megszabadultam az F5 billentyűre programozott plusz funkciótól, és vígan tudtam használni a TC-ben a másolást, egér nélkül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

8 − kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .