Üres Outlook címjegyzék

Ma az egyik gépünkön volt egy kis probléma. A tulajdonos hiába kattintott (újratelepített oprendszerén) levélíráskor az Outlook-ban a címzett gombra, az nem hozott fel egyetlen nevet sem neki, mivel a címjegyzéke teljesen üres volt.

A hölgy Office XP-t használ, így az abban szereplő Outlook a levelezője, ami úgy van beállítva, hogy levélírásra a Word-öt hívja meg. Ezzel nem is volt gond, de ahogy már fentebb írtam, a címjegyzéke teljesen üres volt, holott a Névjegyalbum-ban ott voltak a partnerek elérhetőségei.

Mivel ilyen hibával korábban még nem találkoztam (sőt, míg ide nem jöttem dolgozni, az Outlook-ot is messziről kerültem), így a heveny fejvakarászás után egy gyors googlizás vezetett célra.

Mint kiderült, a probléma forrás az, hogy a Névjegyalbum-nak van egy olyan tulajdonsága, ami azt szabályozza, hogy a benne szereplő címeket a rendszer felhasználja-e a levelezés címjegyzékeként. Ez pedig alapesetben nem volt bekapcsolva. Na már most józan ésszel belegondolva, elég nagy hülyeség ez, hisz ugyan mi a fenének gyűjtené az ember a “névjegykártyákat” a programban, ha nem azért, hogy írjon időnként a hozzájuk tartozó személyeknek!?

Na mindegy (hátha más is belefut a problémába), a megoldás ez volt:
– Kattintsunk az Outlook Ugrás menüjének Névjegyalbum parancsára.
– Utána klikk jobb gombbal a Névjegyalbum mappára, majd a Tulajdonságok parancsra.
– Az Outlook címjegyzék lapon jelöljük be a Megjelenítés az elektronikus levelezés címjegyzékeként jelölőnégyzetet, majd kattintsunk az OK gombra.

Ezután aztán ha a levélíráskor rákattintunk a Címzett, vagy Másolatot kap gombra, máris ott lesz az összes partner, aki a Névjegyalbum-ban szerepel.

2 comments for “Üres Outlook címjegyzék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .