Tömeges levélküldés Outlook Express-szel

A cégnél minden gépen MS Outlook-ot használunk a levelezésre, de akad még néhány “renitens”, amelyiken az Outlook Express az alapértelemezett levelező. Ez egyrészt az egységesség miatt sem túl szerencsés, másrészt a hiba is több vele.

Épp tegnap futottam bele abba a hibába, miszerint egy OE-t futtató gép csak úgy szórja magából a leveleket. A felhasználó küld egy üzenetet, amit aztán a címzett vagy 30 példányban megkap. (És valamiért ő ennek nem örül…)

Megvizsgáltam a gépet, és azt tapasztaltam, hogy szépen elkezdi küldeni a levelet és miután végzett (vagyis csak majdnem végzett) kiírja, hogy küldés közben hiba történt (Hibát jelez, de a hibalista tök üres!), és elkezdi újra elküldeni a levelet. Ezzel csupán az a gond, hogy bár ő azt érzékeli, hogy nem ment el a levél, az valójában már landolt is a címzettnél. Emiatt aztán rendesen megszórja a célszemély postafiókját.

Az ok, amiért ezt csinálja, hogy a küldés után nem távolítja el a postázandó üzenetek mappából. De vajh’ miért?

Először a beérkezett üzenetek mappa tömörítésével próbálkoztam, majd ugyanezt akartam az elküldött elemekével is, de mikor láttam, hogy az több mint 2GB, időhiány miatt inkább letettem róla. Ehelyett inkább létrehoztam egy másik ‘Elküldött elemek 2’ nevű mappát, amit a levelező kikapcsolása után töröltem (mármint a fájlt) és a meglevő nagyméretű, eredeti elküldött leveleket tartalmazót neveztem át.

Ennek az lett a következménye, hogy a régi ‘Elküldött elemek’ mappa lett az új, és az eltávolított régi helyett a program, az indítás során létrehozott egy üreset.

S, hogy ez miért volt jó?
Hát azért, mert valószínűleg az a 2GB-ra hízott fájl nem volt egészen rendben, s emiatt a postázandóból nem tudta a program áttenni bele a már elküldött leveleket. Ezt pedig küldési hibának érzékelte, amit az újraküldéssel próbált orvosolni…

Most viszont, az üres mappába már gond nélkül át tudja helyezni a sikeresen kézbesített üzeneteket, s így a tömeges levélküldés megszűnt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három − 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .