A Word nagyon lassan indul

Egy Office 2003-mal szerelt gépen produkálta azt a Word, hogy ha magát a programot indította a felhasználó, akkor viszonylag normális idő alatt elindult, ám ha egy már kész dokumentumra kattintva próbálkozott, akkor az iszonyat soká jött csak be.

Ilyen esetben az ember rögtön a normal.dot nevű globális sablon törlésével kezd, mivel az szokott ilyen dolgokat produkálni. Ezen fájl törlésével vagy átnevezésével megoldható, hogy a benne tárolt formázási módosítások, szövegtárelemek és makrók ne befolyásolják a Word és a megnyitott dokumentumok működését.
(Nem kell félni a törléstől sem, mivel ha nem talál ilyen sablont, akkor a Word létrehoz egy üreset.)

 Ebben az esetben is töröltem a normal.dot-ot, de a probléma ettől nem oldódott meg. Próbálkoztam még más megoldásokkal is, de nem sikerült semmi.
Később, lehiggadva újra próbálkoztam és akkor láttam, hogy a normal.dot mellett van még 2-3 másik fájl is. Többek közt egy ~$normal.dot is, amit a program futása közben hoz létre az eredeti normal.dot alapján. Mivel a Word éppen nem futott, ezért gyanús volt, hogy ez egy “beragadt” fájl volt, úgyhogy nem variáltam sokat, az egész mappa tartalmát áthelyeztem máshova, hogy az üres legyen.

Meg is jött a várva várt siker, mivel a következő indításkor a Word szépen létrehozta az új normal.dot sablont, és innentől kezdve normális sebességgel nyitotta meg a dokumentumokat!

Pár infó a törléshez:
Office 2003 és korábbi verziók esetén normal.dot a fájl neve, míg 2007 és újabbaknál már a normal.dotm nevűt kell keresni.

A fájl helye XP és korábbi verziók esetén:
C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\Microsoft\Templates

Vista, Win7, stb. esetén pedig:
C:\Users\Felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Templates
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenöt + 10 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .