Realtek, szimbióta felfogásban

Az utóbbi időben már háromszor találkoztam azzal az esettel, hogy nem lehet eltávolítani a Realtek hangkártya drivert. Nem lehet újrainstallálni, sem a jelenlegi driverekkel szóra bírni.
Nézzük hát, hogy és mit tegyünk!

Mint minden szoftver, összetevő, eszköz, úgy a meghajtóprogram (driver) is jelen van a registryben. Amennyiben innen törli az ember, úgy ha beledöglik, akkor sem találja meg azt az eszközkezelőben. Ezt kell tenni most is, így installálható lesz egy frissített driver. Amit mindenki elérhet a Realtek vagy a Blitware oldalán.

Hogy eltávolítsuk a szemetet a registryből haladjunk végig ezeken a lépéseken:

Start menü > futtatás
Írjuk be: regedit majd OK és klikkolgassunk:
HKEY_LOCAL_MACHINE
SYSTEM
CONTROLSET001
ENUM
Itt kell látnod az eszközödet: EG. HDAUDIO

Ezt most még nem tudod törölni, így jobb klikkolj rá, majd ENGEDÉLYEK. Ebben az ablakban jelöld ki a MINDENKI csoportot, és alatta pipáld ki a TELJES HOZZÁFÉRÉS-t. Ha megvan OK-oljunk rá.

Most hogy megvan a jogunk a törlésre, még ne kezdjünk eszetlenkedni! Előbb csináljuk egy biztonsági mentést, amit a File menü Exportálás parancsával tehetünk meg.

Na, most már lehet vandálkodni, így töröld ki a fent említett mappát, majd jól induljál újra! Ezután ellenőrizd, hogy az Eszközkezelőben jelen van-e az eszköz. Ha igen, akkor valamit jól el***tál, szóval állítsd helyre a mentésből a regisrtyt és próbázzad megint!

Ha nincs ott, akkor mindent jól csináltál, jöhet a frissített driver telepítése.

– kiskex –

.

1 comment for “Realtek, szimbióta felfogásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy − 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .