Az e-mail melléklete winmail.dat

A probléma: Egy Outlook-ból webmail-re küldött levél *.jpg melléklete a címzett gépén winmail.dat néven jelenik meg. Az innen (webmail-ről) továbbküldött levél, egy másik gép Outlookjában ismét az eredeti *.jpg mellékletet tartalmazza.

Az ok: A jelenség oka az, hogy a winmail.dat fájlt, amelyet a küldő levelezőprogramja az üzenet formázásának tárolására használ, az üzenetet fogadó levelező – a fenti esetben a webmail – nem ismeri fel. Az Outlookban a winmail.dat fájl RTF utasításokat tartalmaz.

A megoldás: A már megkapott levélben található winmail.dat fájlból csak külön programmal, vagy online szolgáltatás segítségével lehet kiszedni az érdemi információt, ám ezzel nem akarok senkit terhelni.
Sokkal egyszerűbb, ha megkérjük a levél küldőjét, hogy postázza el ismét a levelet a kért melléklettel, de állítsa át az Outlookjában a kimenő levél formátumát RTF-ről, vagy HTML-ről egyszerű szövegre. (Legalább a nekünk szóló levél elküldésének idejére.)

Ha a küldő így tesz, akkor biztosan rendben, minden formázástól mentesen, meg fogjuk kapni a levelet és a hozzá csatolt mellékletet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt + 16 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .