Az abevjava az Asztalra akar telepedni

Már kétszer belefutottam abba a problémába, hogy Windows XP rendszeren az abevjava az Asztalra pakolta fel a fájljait, a Program Files vagy a Document and Settings helyett. A baj nem is az, hogy a Next-Next-Finish telepítésnek ez a vége, hanem hogy az eltávolítás és újratelepítés során nem is lehet meggyőzni arról, hogy ne ezt tegye. Vagyis a telepítési hely kiválasztására szolgáló mező és nyomógomb szürke, s így nem lehet azt megváltoztatni.

Az első esetben egy gépcsere előtt állt a felhasználó, így nem is nagyon kellett vacakolni a probléma megoldásával, de a másodiknál (pár hete történt) már muszáj volt megoldást találni, mert a Windows újratelepítés vagy a gépcsere nem volt járható út.

A megoldás pedig nagyon egyszerű – ha már megvan! -, de addig eljutni beletelt vagy egy órámba. A lényeg annyi, hogy a C:\Windows mappában található abevjavapath.cfg nevű fájlt kell törölni. Ez tartalmazza ugyanis azt az elérési utat, ahova a program telepedni fog, s amíg ez ott van, addig a benne megadott helyre hajlandó telepedni az abevjava.

Miután ezt töröltem, simán telepedett a program a neki megfelelő mappába, és nem szórta tele a Windows Asztalt a fájljaival!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 + tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .