Az SMTP-kiszolgáló ismeretlen hibát jelzett

Adott egy W7-es laptop, melyen LiveMail van használatban. A levelezési kiszolgálók a t-online szerverei, minden szépen működött. Pár napja elkezdte, hogy nem tud levelet küldeni, az alábbi hibaüzenettel tért vissza:

Az SMTP-kiszolgáló ismeretlen hibát jelzett.

Tárgy ‘Teszt’
Kiszolgálóhiba: 521
Kiszolgáló válasza: 521 5.7.0 Felhasznaloi fiokjan visszaelest tapasztaltunk, kerem valtoztassa meg jelszavat! Fraud detected, please change your password! (<1BDEAC6298614F18A73194447063A7FA@LapT>)
Kiszolgáló: ‘mail.t-online.hu’
Windows Live Mail Hibaazonosító: 0x800CCC61
Protokoll: SMTP
Port: 465
Biztonságos (SSL): Igen

Néztem egy nagyot és megváltoztattam a jelszót. Persze ez nem használt, az üzenet megmaradt. Próbáltam SSL-el és nélküle, de semmi, az üzenet továbbra is ott volt. Felhívtam T-t akik meglepetten hallgatták az üzenetet, gőzük sem volt, hogy mi ez.
Arra gondoltam, hogy vírusos a masina és az kavar be, AVG volt telepítve de nem talált semmit. Az AVG beállításiban csak a bejövő levelek ellenőrzése volt bekapcsolva, fogtam és kinyomtam. Láss csodát, elindult a küldés. Picit értetlen voltam, mi köze a bejövő levelek ellenőrzésének az SMTP-hez? Megtúrtam kicsit jobban az AVG-t és azt láttam, hogy ez a jószág létrehoz valami virtuális POP és SMTP kiszolgálókat és ezeken keresztül ellenőrzi az üzeneteket. Fogtam és kikapcsoltam mindkét protokoll esetén ezt a szolgáltatást, majd visszatettem a bejövő levelek ellenőrzése pipát. A dolog működött, szépen küldött és fogadott a program (valószínű azért indult el a bejövő levelek ellenőrzésének kikapcsolása után is mert azzal inaktiváltam a teljes mail védelmet).

GKicsy

13 comments for “Az SMTP-kiszolgáló ismeretlen hibát jelzett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenegy + 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .