Hálózati batch fájl engedélyt kér a futtatásra

Az nagyon zavaró tud lenni, ha az UAC miatt(?) az Indítópultba rakott hálózati batch (vagy exe) fájl futtatása mindig engedélyt kér Win 7-en. Hisz azért lett az Indítópultba téve, hogy automatikusan fusson…

A megoldás az, hogy az Internet Explorer Eszközök – Internetbeállítások – Biztonság fülön, a megbízható helyekhez hozzáadjuk azt a hálózati helyet, ahol a kérdéses futtatandó fájl van.
Korábban (Win XP alatt) ennyi elég is volt, de Win 7-en még egy plusz lépést is tenni kell, mégpedig a megnyitott ablakban az Egyéni szint… gombot kiválasztva, a felbukkanó  listában ki kell keresni az Alkalmazások és nem biztonságos fájlok indítása sort, majd ezt a Kérdés-ről Engedélyezésre kell állítani.

Utána le lehet okézni minden megnyitott ablakot, és a következő rendszerindításkor már simán, kérdés nélkül lefut az Indítópultba rakott program.

Kiegészítés: Mivel ezzel a módszerrel a rendszer biztonsági beállításain lazítunk, ezért csak saját felelősségre és tényleg biztonságos hely használata esetén alkalmazzuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 + húsz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .