Windows 7 (64 bit) és a T-mobile mobilnet problémája

tmobileAz alábbi képen látható T-mobile által forgalmazott mobilnet nem mai darab, s ennek megfelelően nincs felkészítve a 64 bites operációs rendszereken való futásra.

mobilnetElvileg csak rá kell dugni az USB portra és mintegy pendriveként használva, fel kell telepíteni a rajta levő szoftvert a helyes működéshez. Pofonegyszerű, de mint említettem, sajnos 64 bites Win 7 alatt ez nem megy, mivel csak 32 bites szoftver van rajta, s ezzel nem működik a cucc.
Elvileg ilyenkor jön a szolgáltató honlapja és a friss szoftver letöltése, de sajnos ilyet a kedves szolgáltatónál hiába is keresünk. Fel kellett túrnom a netet érte, sok drága időt elvesztegetve.
Hogy legközelebb ne kelljen, illetve ha belefutsz ebbe a problémába, neked is segítve, jöjjön a lényeg:

A http://www.option.com/product/icon-225/downloads oldalon van minden, ami kellhet.
(Sajnos a link időközben megszűnt, így marad a Web.archive, vagy a Google használata a következő sorban levő kulcsszavakra.)
A GlobeTrotter Connect for Windows és a Windows driver package kellett az eszköz életre keltéséhez.
Először az utóbbit, vagyis a drivert kell feltenni, majd jöhet a szoftver.
Ez aztán később elindul magától, ha csatlakoztatjuk az eszközt, de a legrosszabb esetben az Asztalra kerülő ikonra kattintva menni fog a mobilnet!

7 comments for “Windows 7 (64 bit) és a T-mobile mobilnet problémája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

14 + tizennyolc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .