Outlook 2003 olvasóablak és levélmegnyitási probléma

outlook2003Egy évek óta jól működő, Windows 7-en futó Microsoft Outlook 2003-mal gyűlt meg a bajom a minap.
A probléma az volt, hogy a programban egyszerűen nem működött az olvasóablak avagy a betekintési funkció, illetőleg a levélre kattintva az új ablakban megnyitás sem.
Olyan üzenetekkel szórakoztatott az Outlook, hogy a levelet nem tudja megjeleníteni, mert “szöveg formázása nem hajtható végre” és hogy biztosan nem sikerült jól a telepítés (mint mondtam évek óta semmi gond nem volt vele…), s azt javasolt, hogy telepítsem újra a programot.

Hát nem! Nem olyan fából faragtak, hogy ezt tegyem, különösen, hogy vagy 100 kilométerre voltam fizikailag a géptől és innen elég nehéz lett volna a CD-t beletenni a meghajtóba…
A rendszer-visszaállítás és a heveny guglizás sajnos nem hozott gyors eredményt, és úgy 1,5 óra után kezdtem kissé elkedvetlenedni, mikor is angol nyelvterületen kutatva belefutottam egy a Microsoft oldalán levő írásba, amely egy hasonló problémáról és annak megoldásáról írt.
(Örök problémám egyébként, hogy magyar nyelvű oprendszereket és programokat használva, nem mindig egyértelmű, hogy mi az eredeti hibaüzenet, ami megkönnyítené a külföldi oldalakon keresgélést. 🙁 )

Szóval az MS szerint a problémát – magamtól soha nem jöttem volna rá – az Internet Explorer okozza. Ők az újratelepítését javasolták, de én a törlés mellett tettem le a voksomat. Vagyis eltávolítottam a vadonatúj IE 11-et a gépről, aminek következtében a korábbi verzió került vissza a rendszerbe és az újraindítás után már teljesen rendben működött az Outlook!

Bár nem végeztem újabb teszteket és benne van a pakliban, hogy egyszeri esetről volt szó csupán, de ennek ellenére én mégis azt érzem, s ki merem jelenteni, hogy a nemrégiben kiadott új Internet Explorer és az Outlook (Office) 2003 közötti legalább 10 év túl nagy különbség és a két szoftver nem szereti egymást.
(Egyúttal megoldást se nagyon várhatunk már lassan a problémára, mivel a jövő év elején megszűnik az Office 2003 (és a Windows XP) támogatása, így javítás sem fog érkezni hozzá.)

Pár szót szólnék még az Internet Explorer eltávolításáról is, mivel ez korábban nem volt túl egyszerű, de szerencsére az újabb Windows rendszereken már megoldható. (Bár az eltávolítás jelen esetben a korábbi verzióra cserélést jelentette, ami azért nem ugyanaz. 🙂 )

ie_crackAz Internet Explorer eltávolítása (forrás a microsoft.com):
1. Kattintson a Start gombra, és írja be a Programok és szolgáltatások kifejezést a keresőmezőbe.
2. Az eredményeket felsoroló listában kattintson a Programok és szolgáltatások elemre, majd a Telepített frissítések megjelenítése hivatkozásra.
3. A Microsoft Windows szakaszban kattintson a jobb gombbal az Internet Explorer nevére, majd kattintson az Eltávolítás parancsra.
4. A Frissítés eltávolítása párbeszédpanelen a böngésző eltávolításához kattintson az Igen gombra.
5. Az eltávolítás befejezéséhez és a böngésző előző verziójának visszaállításához kattintson az Újraindítás gombra, vagy válassza az Újraindítás később lehetőséget.

outlook_2003

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .