Adobe Reader XI nyelvének visszaállítása magyarra

adobe-readerAz utóbbi időben többször belefutottam, hogy egy frissen feltelepített, vagy lefrissített Adobe Reader felületének nyelve átvált magyarról angolra. A nyelvi beállítás ugyan magyar, de a menüsor és a menüpontok neve angol és sem az újratelepítés, sem más alapszintű varázslat nem segít.

Mint kiderült, nálam a hiba oka minden esetben a futó NOD32 vírusirtó volt.
A megoldás pedig két egyszerű lépésben végrehajtható.
Íme: nod32Először is be kell zárni a Readert, majd a NOD32-t kell ideiglenesen kikapcsolni. Erre szerencsére van egy “A védelem ideiglenes kikapcsolása” menüpontja, ami most jól jön.

Utána le kell nyomni a CTRL gombot és ennek nyomva tartása mellett kell rákattintani az Adobe Reader ikonjára. Így kapunk egy legördülő menüt, ahol kiválasztható a telepített Reader kezelőfelületének nyelve. Itt kell kiválasztani a magyart és miután meggyőződtünk róla, hogy minden OK, vissza is lehet kapcsolni a NOD32 rezidens védelmét.

(A NOD32 egyébként azt akadályozza meg, hogy a felület nyelvének kiválasztása után azt a lemezre írja a program, vagyis ha a vírusirtó letiltása nélkül próbálkozunk, akkor valószínűleg nem áll vissza a magyar felület.)

4 comments for “Adobe Reader XI nyelvének visszaállítása magyarra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 + tizenkettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .